* Asperges tips:

Geplaatst op donderdag 12 mei 2011 @ 17:11 , 518 keer bekeken

Tip.jpg

Bewaren:
U kunt asperges het beste zo vers mogelijk gebruiken. In de groentelade van uw koelkast zijn asperges, gewikkeld in een vochtige theedoek zo'n 3 tot 4 dagen houdbaar.

Wilt u de asperge langer bewaren, dan kunt u ze invriezen.Schil de asperges zorgvuldig. Na het wassen en drogen verpakt u de asperges in een plastic diepvrieszakje en vervolgens zo de vriezer in. De asperge is nu 4 tot 6 maanden houdbaar. De ingevroren asperge als een ijsklomp in kokend water bereiden. Asperge nooit eerst op de normale manier ontdooien.

Messcherp
Goed gereedschap is het halve werk. Maar, hoe houd ik mijn aspergemes vlijmscherp? Tip van een topkok: schil regelmatig met hetzelfde mesje ook een aardappel of een wortel. Op deze manier houdt u uw aspergemesje beter in topvorm.

Schil ze goed!
Asperges kun je op verschillende manieren klaar maken, maar als je ze niet goed schilt, kauw je steeds op vezels. En dan wil je ze nooit meer eten. Daarom tip één met ster: schil ze goed! Doe dat, door de stengels eerst een half uurtje in koud water te leggen. Pak dan een dunschiller of een aspergemes en schil vanaf het kopje in één beweging naar de onderkant. Doe dit overlappend, zodat steeds een heel klein gedeelte wordt overgedaan. Dan weet je zeker, dat de asperges perfect geschild zijn. Snij er tenslotte aan de onderzijde een ministukje af. Nu zijn ze klaar om te bereiden.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: